Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

Під псевдонімом займалася бюджетом окупованого Херсона – місцевій жительці повідомлено про підозру

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишній заступниці директора одного з департаментів Херсонської міської ради заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
За даними слідства, у липні 2022 року підозрювана пішла на співпрацю із ворогом та на підставі власної заяви отримала керівну посаду в окупаційному органі влади «ВГА города Херсона». Стала так званим «начальником управления финансов отраслей производственной и непроизводственной сферы».
 
При цьому, усвідомлюючи протиправність своїх дій, виконувала покладені на неї функції під вигаданим прізвищем. 
 
На посаді підозрювана комплектувала штат псевдоустанови, запрошувала на роботу колишніх колег. Виконуючи накази окупаційної влади, координувала питання формування «бюджету міста», його видатків та виконання. Контролювала кошторис бюджетних установ та цільового використання ними грошей. Надавала методичну допомогу щодо фінансових питань нижчим за рангом органам окупаційної влади. 
 
Після звільнення Херсона жінка втекла на тимчасово окуповану територію, де продовжує працювати на посаді. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 276