Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2024

За втручання прокуратури припинено нецільове використання земельних ділянок площею понад 190 га вартістю 41 млн грн на Херсонщині

                 

Ухвалами господарського суду Одеської області та Великоолександрівського районного суду Херсонської області закрито провадження за позовами Бериславської окружної прокуратури у зв’язку з добровільним усуненням відповідачами порушень, які стали підставою для звернення до суду.
 
Йдеться про позови в інтересах держави до ТОВ та фізичної особи, які на територіях Новоолександрівської та Високопільської громад користувалися земельними ділянками в порушення вимог законодавства.
 
Прокурорами встановлено, що під виглядом укладення договорів про спільну діяльність для проходження виробничого навчання та виробничої практики, землі навчальних закладів фактично використовувались у комерційних цілях.
 
З огляду на істотне порушення Земельного Кодексу України та Закону України «Про оренду землі», щодо надання земельних ділянок з порушенням вимог чинного законодавства, а саме не за освітнім призначенням, прокуратура звернулась до суду.
 
У ході розгляду справи відповідачами самостійно вжито заходів до припинення порушень - припинено дію спірних договорів та повернуто земельні ділянки.

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 89