Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

Судитимуть жителя Херсонщини, який став окупаційним головою села та розселяв окупантів у будинках односельців

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя області за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
 
За даними слідства, обвинувачений з початку окупації Скадовського району почав співпрацю із ворогом та обійняв посаду «главы Михайловского поселения Скадовского муниципального округа Херсонской области». На псевдопосаді він організовував роботу, очолюваного незаконного органу влади та здійснював його загальне керівництво. Місцевих жителів він агітував отримувати російські паспорти, співпрацювати з окупаційною владою, брати участь в організованих ними заходах.
 
Обвинувачений інформував окупаційну владу стосовно проукраїнські налаштованих жителів громади, учасників АТО. Відшукував «вільні» будинки для розселення військових рф.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 102