Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

Депутатці сільради з Херсонщини повідомлено про підозру у держзраді та колабораціонізмі

                      

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур депутатці Бехтерської сільської ради заочно повідомлено про підозру  у держзраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, підозрювана під час тимчасової окупації Скадовського району  пішла на співпрацю із ворогом та стала «головою» окупаційної адміністрації Бехтерської громади.
 
Вона закликала місцеве населення співпрацювати із ворогом. Своїм «розпорядженням» блокувала здійснення господарської та підприємницької діяльності суб’єктів, які не ввели грошову одиницю країни-агресора у свої фінансові операції.
 
Також вирішувала питання роботи комунальних підприємств на підвідомчій території, підбирала працівників в «органи влади», навчальні заклади.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Скадовська окружна прокуратура
кількість переглядів: 70