Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2024

Під час окупації Херсона очолив студмістечко захопленого вишу – судитимуть ексвикладача

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього вчителя фізичної культури одного з ліцеїв обласного центру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

 

Слідством встановлено, що обвинувачений у червні 2022 року у захопленому та перереєстрованому за російським законодавством виші, очолив студмістечко.

 
Він забезпечував функціонування студентського містечка та гуртожитків.  Підбирав працівників, організовував виконання наказів та вказівок «ректора», приписів відповідних служб, розпоряджався ввіреним йому майном та фінансами гуртожитків. 

 
За вказівками обвинуваченого до гуртожитків заселяли працівників новоствореного окупаційною адміністрацією «вишу» та членів їх сімей, представників російських збройних формувань, у тому числі спецслужб рф.

 
У листопаді 2022 року  обвинувачений організував вивезення на тимчасово окуповану частину лівобережжя Херсонської області майно студмістечка, що перебувало на балансі захопленого університету.

 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУНП в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 50