Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

Повідомлено про підозру ексзаступнику начальника Херсонського підрозділу охорони регіональної філії «Одеської залізниці»

     

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю регіону заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2  ст. 111 КК України). 
 
За даними слідства, 52-річний колишній перший заступник начальника одного з підрозділів охорони регіональної філії «Одеської залізниці» під час окупації перейшов на бік ворога. У липні 2022 року чоловік погодився обійняти посаду так званого «начальника Херсонского отряда военизированной охраны», який діяв у складі незаконного «ГУП «Херсонская железная дорога».
 
На цій посаді підозрюваний організовував роботу підрозділу, агітував приходити на службу та підбирав особовий склад з числа місцевих жителів, адаптував відомчі інструкції відповідно до російського законодавства. А також створив комісію, яка брала на баланс захоплене майно та транспорт «Херсонського загону воєнізованої охорони» регіональної філії «Одеської залізниці».

  
Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташоване у місті Мелітополі. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 80