Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2024

Повідомлено про підозру двом жителькам Херсонщини, які обійняли посади в окупаційних органах влади

        

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області двом жителькам регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
 
За даними слідства, підозрювані 62-х та 47-ми років добровільно обійняли посади у незаконних органах влади. Одна стала так званим «заместителем начальника управления труда и соцполитики Белозерского муниципального округа». Інша - «начальницей Управления труда и соцполитики Каланчацкого муниципального округа».  
 
Перша на псевдопосаді організовувала та контролювала роботу відділу. У разі відсутності начальника – підбирала кадри, приймала звітність щодо їхньої роботи, вела документацію та службове листування відповідно до законодавства рф. 
 
Друга - здійснювала загальне керівництво незаконним органом влади, надавала службові доручення підпорядкованим працівникам, контролювала результати їх виконання. А також давала численні інтерв’ю для російських медіа.  
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області та ВП №1 ХРУП ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 215