Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2024

За лояльність до окупантів обіцяла кар’єрне зростання та високу зарплатню – повідомлено про підозру депутатці селищної ради з Херсонщини

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур депутатці Великолепетиської селищної ради від забороненої в Україні проросійської партії "ОПЗЖ" заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
 
За даними слідства, у серпні 2022 року 67-річна підозрювана добровільно обійняла посаду так званої «начальниці відділу освіти» у складі незаконного органу влади «Великолепетиської ВЦА».
 
Жінка виконувала накази та розпорядження місцевої окупаційної влади та «министерства образования и науки Херсонской области», підбирала персонал, надавала приміщення навчальних закладів для розміщення військових рф та їхнього майна.
 
Крім того, під час зборів педколективу однієї зі шкіл, агітувала за співпрацю із окупантами та впровадження освітніх стандартів ворожої країни. Вчителям, які погодяться, обіцяла виплату зарплатні у рублях та кар’єрне зростання. Просувала наратив, що окупація приведе до позитивних змін та закликала бути лояльними до «нової влади». 

 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 202