Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

На Херсонщині повідомлено про підозру одному із селищних голів ОТГ

                

Сьогодні, 10.01.2020, за процесуального керівництва прокурора області повідомлено про підозру селищному голові об’єднаної територіальної громади за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).
Так, 9 січня 2020 року правоохоронними органами задокументовано факт отримання селищним головою ОТГ у змові з іншою особою від підприємця неправомірної вигоди  в сумі 1800 доларів США за винесення на засідання виконавчого комітету питання про надання дозволу на розміщення тимчасової споруди та підписання відповідних дозвільних документів.
За результатами проведення оперативних заходів селищного голову ОТГ затримано в порядку ст. 208 КПК України.
На цей час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1335