Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

Стан роботи прокуратури з розгляду звернень громадян у І кварталі 2020 року

       

Одним із важливих напрямів діяльності органів прокуратури України є розгляд звернень громадян.
Упродовж січня – березня 2020 року до органів прокуратури Херсонської області надійшло 1 428 звернень громадян, 16 – від народних депутатів України.
Найбільше скарг надходило з питань досудового розслідування (67,1% від вирішених). Незначною була кількість звернень з представництва громадян та держави в суді (2,7 %), нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства – 1,8%, про права дітей – 0,2%.
У зазначеному періоді 2020 року 381 скарга стосувались питань, що не належить до компетенції органів прокуратури, тож їх відповідно до чинного законодавства надіслано для вирішення за належністю. Також заявникам роз’яснено повноваження органів прокуратури та право на захист порушених прав у судовому порядку.
Упродовж 3 місяців 2020 року на особистий прийом до органів прокуратури звернулось 524 громадянина, 33 громадянина прийнято особисто прокурором області. 
У зв’язку з установленням КМУ на території держави карантину робота приймалень громадян та проведення особистого прийому в органах прокуратури області призупинилась з 16 березня 2020 року. Звернення громадян приймаються поштовим та електронним засобами зв’язку. Усні звернення громадян приймаються за допомогою телефону «гарячої лінії» органів прокуратури.
Крім того, звернення можна залишити у скриньках  для звернень громадян, розміщених у приміщеннях органів прокуратури.
Робота за вказаним напрямом триває.
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1299