Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2020

На Херсонщині судитимуть директора приватного підприємства за привласнення понад 80 тис грн

                

Обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства, якого підозрюють у привласненні бюджетних коштів, скеровано до суду Каховською місцевою прокуратурою.
Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці 2017 року директор під час реконструкції спортивних об’єктів і споруд навчального закладу у Нижньосірогозькому районі вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт щодо суми, яка підлягає відшкодуванню в якості ПДВ. При цьому підприємство не є платником вказаного податку та не може претендувати на таке відшкодування. Як наслідок, привласнив понад 80 000  гривень.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
Наразі за клопотанням прокуратури накладено арешт на його майно, а також банківські рахунки. Заявлено позов про відшкодування вказаної суми.
У разі доведення вини директору підприємства загрожує до 5 років ув'язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. 

Автор: Каховська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1491