Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2020

Херсонцю повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність України

      

 
За процесуального керівництва прокуратури Херсонської області повідомлено про підозру херсонцю у вчиненні злочину, пов’язаного з сепаратизмом (ч. 1 ст. 110 КК України).
За даними слідства, чоловік, маючи на меті дестабілізацію соціально-політичної ситуації в регіоні, розповсюдив у одній з соціальних мереж публікації деструктивного характеру, зміст яких закликає до підтримки окупаційної політики Російської Федерації, популяризує її військову агресію на сході України та виправдовує анексію Автономної Республіки Крим. Своїми дописами фігурант публічно закликав до дій щодо зміни меж території та державного кордону України.
У ході обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку, за допомогою якої останній розміщував незаконні публікації, а також інші речі, що містять докази протиправної діяльності.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБ України в області.
Слідчі дії тривають.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1424