Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2020

Мешканця Херсонщини засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України

              

За публічного обвинувачення обласної прокуратури Херсонським міським судом винесено обвинувальний вирок 53-річному місцевому мешканцю, якого визнано винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.1 ст.110 КК України). 
Встановлено, що радикально налаштований  херсонець, не сприймаючи державну владу в Україні, розмістив на власній сторінці у соціальній мережі «Facebook» публікації деструктивного характеру, із закликами до підтримки окупаційної політики Російської Федерації, анексії Автономної Республіки Крим та популяризації військової агресії на сході України.
Скоординованими зусиллями органів прокуратури та служби безпеки області неправомірну діяльність зловмисника було викрито та задокументовано.
З урахуванням того, що засуджений раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, скоїв вперше злочин середньої тяжкості, беззастережно визнав свою вину та сприяв слідству у встановленні фактичних обставин, судом призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі із застосуванням положень ст. 75 КПК України щодо звільнення від відбування з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 роки.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1731