Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2020

У Міжнародний день прав людини прокурор розповіла студентам ХДАЕУ про роль та функції сучасної прокуратури

          

Сьогодні, 10 грудня, у Міжнародний день прав людини  начальник управління представництва інтересів держави в суді Херсонської обласної прокуратури Наталія Мяло долучилася до навчального процесу студентів економічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету для того, щоб розповісти молоді про надзвичайно важливу роль прокуратури в сучасному демократичному суспільстві, її функції та напрями діяльності.
 
Розпочинаючи виступ, Наталія Мяло зазначила, що частина важливих з точки зору зміцнення законності та правового захисту громадян, повноважень прокурора періодично зазнає істотних змін.Наразі триває процес її інституційного перетворення в сучасний орган, який буде, ґрунтуючись на міжнародних стандартах, ефективніше реалізовувати визначені в Конституції повноваження.
 
 
 
Також вона розповіла про виконання органами прокуратури такої конституційної функції, як процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, підтримання публічного обвинувачення, а також представництво інтересів держави в суді. Наводила декілька прикладів із власної багаторічної практики.
 
Спілкування зі студентами відбувалось у формі конструктивного діалогу в онлайн-форматі на платформі Zoom. Учасники активно брали участь в обговоренні та ставили питання, пов''язані діяльністю прокуратури. Такий діалог є надзвичайно цікавим та корисним, оскільки допомагає студентам зрозуміти, що прокуратура - це не каральний орган, вона покликана захищати суспільні інтереси.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1134