Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2020

Стан додержання законодавства щодо медичного забезпечення в’язнів – на постійному контролі прокуратури Херсонщини

             

Органами прокуратури Херсонської області  вживаються заходи щодо забезпечення прав засуджених в установах виконання покарань, дотримання в них вимог законодавства та міжнародних стандартів.
 
Цього року перевірками місць несвободи регіону виявлено численні факти неналежної організації медико-санітарного забезпечення, лікувально-профілактичної й протиепідемічної роботи із засудженими, тож прокуратурою внесено 16 документів прокурорського реагування з вимогою усунути зазначені порушення.
 
 
 
Сьогодні, 16 грудня, заступник керівника обласної прокуратури Олександр Михалік з робочим візитом відвідав ДУ «Північна виправна колонія № 90», де нещодавно відремонтовано та введено в експлуатацію медичну частину, на базі якої відкрито кабінет замісної підтримувальної терапії для ув’язнених з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів. Це позитивно вплине на організацію лікувального процесу та подальше одужання осіб, які утримуються.
 
Наразі заклад очікує нове сучасне медичне обладнання.
 
Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених і законності в установах виконання покарань області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва Херсонської обласної прокуратури.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1094