Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2021

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив за ґратами крадія

             

За принципової позиції Херсонської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким 42-річного мешканця Каховського району засуджено до 4 років позбавлення волі за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло).
 
У суді прокурором доведено, що у квітні 2020 року раніше неодноразово судимий за корисливі злочини чоловік проник до житлового будинку, звідки викрав належне потерпілій майно на загальну суму понад 42 тисячі гривень.
 
Вироком Нововоронцовського районного суду зловмисника визнано винним в інкримінованому йому злочині та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
 
Однак указаний вирок сторона захисту намагалась оскаржити в апеляційному порядку.
 
У суді апеляційної інстанції прокурор навів переконливі доводи щодо законності та обґрунтованості вироку, а також відповідності призначеного покарання тяжкості вчиненого злочину.
 
Заслухавши доводи сторін, колегія суддів Херсонського апеляційного суду підтримала позицію прокуратури, залишивши без задоволення апеляційну скаргу захисника, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1094