Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2021

Розкрадання понад 800 тис грн під час ремонту дорожнього покриття – на Херсонщині судитимуть інженера технагляду

           

Херсонською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом пособництва у заволодінні чужим майном, вчиненому у великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та підроблення офіційного документа (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 1, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
За даними слідства, у 2018 році під час виконання капітального ремонту дорожнього покриття в смт Нововоронцовка інженер провів огляд та дав оцінку результатам виконаних робіт, підписавши відповідні акти попри те, що фактично роботи було проведено не в повному обсязі, а їх вартість завищена. Як наслідок, на підставі цих документів на користь двох фірм-підрядників безпідставно перераховано понад 800 тис. грн бюджетних коштів, чим завдано збитки державі.
 
З метою відшкодування збитків, заподіяних злочином, на майно обвинуваченого накладено арешт. Прокурором в інтересах держави у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов на вищезазначену суму.
 
Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Нововоронцовського районного суду для розгляду по суті.
 
У разі доведення вини інженеру загрожуватиме позбавлення волі строком до 8 років.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1076