Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

Взято під варту підозрюваного у розбійних нападах, який протягом трьох років переховувався від слідства

       

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами розбійних нападів мешканцем м. Таврійськ.
 
Установлено, що чоловік 1991 р.н. у березні 2017 року з метою незаконного заволодіння чужим майном із застосуванням насильства здійснив низку нападів на мешканців Херсонської області. У результаті чого заподіяв потерпілим матеріальну шкоду в особливо великих розмірах на загальну суму близько 2 мільйонів гривень. 
 
Після повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України, підозрюваний з метою уникнення покарання зник з місця проживання та виїхав за межі України. У серпні 2020 року підозрюваного затримано на території Російської Федерації та екстрадійовано до України.
 
Обласною прокуратурою підтримано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного без права внесення застави, слідчим суддею його задоволено.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1381