Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2021

На Херсонщині затримали групу наркозбувачів – сім учасників отримали підозри

         

За процесуального керівництва Каховської окружної прокуратури викрито та затримано групу осіб у складі 8 осіб, які за попередньою змовою здійснювали незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотиків у Херсонській та Дніпропетровській областях.
 
 
 
 
 
За даними слідства, 41–річний мешканець м. Кривий Ріг разом із земляком, залучивши мешканців Херсонщини, налагодили механізм систематичного збуту метадону, амфетаміну серед наркозалежних громадян шляхом так званих «закладок» на території Каховського району та області.
 
Загальний щомісячний оборот від злочинної діяльності складав орієнтовно 400 тис. грн.
 
 
 
Під час обшуків за місцем мешкання та у автомобілях фігурантів правоохоронці виявили і вилучили засоби та речовини, схожі на метадон, амфетамін, марихуану, опій ацетильований, димедрол, а також мобільні телефони, електронні ваги, банківські картки, сім-карти, 5 автомобілів, чорнові записи та кошти в розмірі понад 20 тис. грн, які ймовірно отримані від злочинної діяльності.
 
Наразі 7 учасникам групи вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.
 
Перед судом ініційовано питання щодо обрання останнім запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідство проводиться СВ Каховського РВП ГУНП в області, за оперативного супроводу спецпідрозділів ГУНП в Херсонській області, ГУНП в Запорізькій області та ГУНП в Дніпропетровській області.
 
Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до вказаної протиправної діяльності.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1035