Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

Застосування насильства до громадянина – оперуповноваженому поліції Херсонщини повідомлено про підозру

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури оперуповноваженому одного з районних відділень поліції ГУНП в області повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України).
 
За даними слідства, працівник поліції у січні поточного року невиправдано застосував заходи фізичного впливу до громадянина, що виразилось у нанесенні декількох ударів по голові та ногах, поваленні останнього на землю та здійсненні силового затримання. Після цього без складання будь-яких процесуальних документів потерпілого доставлено до відділення поліції, де завдано ще декілька ударів. Унаслідок протиправних дій потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1049