Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2021

Співробітник поліції підозрюється у вчиненні хуліганських дій із застосуванням зброї

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури, у спосіб, передбачений КПК України для вручення повідомлень, повідомлено про підозру старшому інспектору з особливих доручень ГУНП в Дніпропетровський області, у вчиненні ним кримінального правопорушення передбаченого  ч. 4 ст. 296 КК України.
 
Установлено, що поліцейський, перебуваючи у відпустці на території Херсонської області, керуючи власним транспортним засобом «SKODA ОCTAVIA», на автодорозі  поблизу с. Коробки Каховського району, порушив правила дорожнього руху, чим  створив аварійну ситуацію. У результаті між поліцейським та водієм автомобілю «RENAULT» стався словесний конфлікт з приводу порушення Правил дорожнього руху. Унаслідок поліцейський, в присутності дітей, вистрілив з травматичного пістолету у водія та пасажира автомобіля «RENAULT», спричинивши їм тілесні ушкодження.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює третій слідчий відділ (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання поліцейському запобіжного заходу та відсторонення його від посади.
 
За вчинене поліцейському загрожує до 7 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1265