Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

Агроном товариства підозрюється у порушенні законодавства про захист рослин, що призвело до смерті червонокнижних птахів

            

За процесуального керівництва Каховської окружної прокуратури повідомлено про підозру агроному ТОВ, яке займається вирощуванням зернових, бобових і насіння олійних культур, за ст. 247 КК України.
 
Установлено, що підозрюваний  у період з грудня 2020 року по січень 2021 року допустив порушення правил, установлених для боротьби зі шкідниками, ігноруючи та порушуючи вимоги застосування пестицидів (розкладання в жилі нори гризунів), здійснив роботи з боротьби з гризунами на полях шляхом механічного розкидання по поверхні землі на полях поблизу території біосферного заповідника «Асканія Нова».
 
У результаті цього протягом грудня 2020 року - січня 2021 року на території біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф. Фальц-Фейна загинуло 218 сірих журавлів, що занесені до Червоної книги України, чим завдано державі матеріальної шкоди на суму 3 мільйони 270 тисяч гривень.
 
Прямий причинно-наслідковий зв'язок між смертю сірих журавлів та поїданням птахами зерна пшениці, обробленого відповідними пестицидами, підтверджено результатами проведення комплексної судово-ветеринарної та судово-хімічної експертизи.
 
Досудове слідство триває.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1437