Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Заволодіння понад 500 тис. грн – у Херсоні судитимуть директора будівельної організації

                 

Херсонською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачений після виконання робіт, пов’язаних із будівництвом басейну, на території одного із закладів вищої освіти м. Херсона, достовірно знаючи, що його підприємство не є платником податку на додану вартість, заявив та незаконно отримав на розрахунковий рахунок товариства понад 500 тис. грн ПДВ. Таким чином інтересам вищого навчального закладу завдано шкоди в особливо великих розмірах через неправомірне отримання товариством бюджетних коштів у вигляді вказаного податку.
 
Згідно з санкцією статті обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
 

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1363