Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2021

На Херсонщині судитимуть бухгалтера міської ради за преміювання «своїх» працівників у збиток бюджету

         

Каховською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера однієї із міських рад району за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що службова особа впродовж 2018 - 2019 років, зловживаючи наданими повноваженнями, діючи всупереч нормативно-правовим актам та принципу ефективного використання фонду оплати праці, здійснила нарахування з подальшою виплатою завищених сум заохочень собі та окремим працівникам виконавчого комітету міської ради. Як наслідок, місцевому бюджету завдано збитків на майже 750 тис. грн.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1127