Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2022

Прокуратура відстоює інтереси громади щодо Херсонських «Дубків»

       

Херсонська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним рішення Херсонської міської ради, яким товариству з обмеженою відповідальністю у порушення вимог законодавства передано в оренду земельну ділянку площею майже 2,5 га вартістю понад 10 млн грн.
 
Йдеться про землю, розташовану в місті Херсоні за адресою: Миколаївське шосе, 4 км, яку товариство отримало для розміщення торговельно-сервісного комплексу строком на 10 років.
 
Підставою звернення прокуратури до суду стало те, що землю міська влада передала незаконно, поновивши договір оренди, строк дії якого сплив ще в далекому 2012 році, а земля після того була повернута до комунальної власності міста. Такі дії призвели до того, що земля відійшла в користування юридичній особі поза обов'язковою процедурою проведення відповідних торгів.  
 
Уpaxoвуючи виявлeнi пopушeння, a тaкoж тe, щo гpoмaдa міста фaктичнo пoзбaвлeнa пpaвa викopиcтoвувaти зeмлю нaйбiльш eфeктивнo i oтpимувaти нaйвищу плaту зa кopиcтувaння нeю, пpoкуpaтуpa знову звepнулacя дo cуду з пoзoвoм.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 863