Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2022

Так званому «голові Бериславського району Херсонщини» повідомлено про підозру

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, у травні 2022 року, мешканець м. Берислав Херсонської області добровільно погодився на співпрацю із загарбниками та прийняв їхню пропозицію обійняти псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації Бериславського адміністративного району». Наразі він активно виконує покладені на нього окупаційною владою функції, серед яких перехід суб’єктів господарювання району на російську систему реєстрації та оподаткування, а також запровадження «рублевої зони».
 
Підозрюваний є колишнім директором Бериславського фахового педагогічного коледжу імені В.Ф. Беньковського Херсонського державного університету.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Херсонській області.
 
За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 969