Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2022

Керівник Херсонської обласної прокуратури провів координаційну нараду щодо протидії злочинності в умовах воєнного стану

                

Під головуванням керівника Херсонської обласної прокуратури Володимира Калюги 31 серпня 2022 року відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Херсонської області щодо протидії злочинності, організованим її формам, в умовах воєнного стану.
 
Участь у нараді взяли керівники та представники Головного управління Національної поліції у Херсонській області, відділу протидії кіберзлочинам в Херсонській області, Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, Управління Служби безпеки України у Херсонській області, Територіального управління Державного бюро розслідувань розташованого у м. Мелітополі.
 
Відкриваючи засідання наради, Володимир Калюга зазначив, що збройна агресія обумовила переорієнтування діяльності усіх правоохоронних органів та оперативних підрозділів насамперед на забезпечення належної повної фіксації і досудового розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.
 
Керівник обласної прокуратури акцентував увагу присутніх, на забезпечення розслідування кримінальних правопорушень за фактами порушень законів та звичаїв війни, яких на цей час вже обліковано понад 2,3 тисячі. Унаслідок злочинних дій держави-агресора на Херсонщині загинуло 257 цивільних осіб, у тому числі 15 дітей. Тож пріоритетним завданням є фіксація та розслідування саме цієї категорії злочинів. Дієвим має стати напрямок із викриття та притягнення до відповідальності зрадників, колаборантів та пособників ворога.
 
Принципового реагування потребує протидія злочинам у бюджетній сфері, насамперед використання бюджетних коштів, незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, розкрадання представниками рф та підконтрольних їй незаконними збройними формуваннями промислових підприємств, вивезення урожаю зернових культур, знищення земель, посівів та надання належної правової оцінки цим фактам.
 
Для досягнення реальних результатів правоохоронні органи повинні спільними зусиллями робити все, аби зібрана в кримінальних провадженнях доказова база була неспростовною, що забезпечить невідворотність покарання винних осіб.
 
За результатами проведеної координаційної наради заплановано виконання спільних заходів.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1065