Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2022

Завершено досудове розслідування стосовно так званого голови Скадовської районної військової адміністрації та його заступниці

             

Прокурори Херсонської обласної прокуратури та Скадовської окружної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно громадянина рф за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також громадянки України за фактами колабораційної діяльності та пособництво державі-агресору (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1, ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, росіянин, який тривалий час проживав у місті Скадовськ, під час окупації регіону вступив у злочинну змову з представниками країни-агресора з метою зміни меж території та державного кордону України. Для цього він зайняв посаду так званого голови Скадовської районної військової адміністрації, а громадянка України - першого заступника Скадовської районної військової адміністрації. Обвинувачені активно займаються добором інших працівників окупаційного органу та підпорядкованих установ і організацій. Псевдопосадовці закликають мешканців регіону підкоритися окупаційним військам, підтримують дії загарбників, спрямовані на порушення територіальної цілісності України.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом  УСБ України в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1087