Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2022

Зайняли посади у псевдоправоохоронному органі на Херсонщині – чотирьох осіб підозрюють у колабораціонізмі

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру чотирьом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, з травня 2022 року троє колишніх експертів та співробітник Херсонського ізолятора тимчасового тримання погодилися на пропозицію окупаційної влади та добровільно зайняли посади в псевдоправоохоронному органі – «Экспертном криминалистическом центре Главного управления МВД области».
 
Посаду директора створеної окупантами структури обійняв колишній співробітник ІТТ, який здійснює керівництво псевдоорганом, підбір кадрів та закликає місцеве населення до співпраці із загарбниками.
 
Інші троє підозрюваних зайняли посади так званих «начальника лабораторії наркотичних засобів та психотропних речовин, лікарських засобів та отруйних речовин, вибухових речовин та продуктів пострілу», «завідуючого сектором товарознавчої та гемологічної експертизи», «старшого судового експерта почеркознавчих експертиз» та виконують службові обов’язки, покладені окупаційною владою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 989