Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2022

Повідомлено про підозру у колабораціонізмі колишньому посадовцю Новокаховської міської ради

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому керівнику одного з відділів Новокаховської міської ради за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, підозрюваний підтримав окупаційний режим країни-агресора та почав співпрацювати з ворогом. У червні він добровільно обійняв посаду так званого заступника голови окупаційної адміністрації Каховського району.
 
До його обов’язків входить загальне керівництво закладами освіти культури, охорони здоров’я, організація діяльності суб’єктів господарювання та інше. Реалізуючи свої «повноваження», він закликав колишніх колег підпорядкуватися окупаційній владі, призначав однодумців на керівні посади в незаконно створені заклади та організував платну видачу перепусток, за якими можна було перетнути р. Дніпро через Каховську ГЕС. 
 
Окрім того, для створення позитивного іміджу окупаційної влади підозрюваний надав інтерв’ю російському ЗМІ, в якому заявив про нібито завершення у м. Нова Каховка будівництва центру з інтеграційних процесів з РФ.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1014