Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2022

У Херсоні затримано чоловіка, який підозрюється у колабораціонізмі за участь у псевдореферендумі

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю м. Херсона за участь у проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, вчинена за попередньою змовою групою осіб. (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, з 23 по 27 вересня 2022 року, чоловік здійснював подомовий обхід мешканців селища Текстильників Дніпровського району, роздаючи їм так звані бюлетені для проведення незаконного голосування. Після цього він передав використані бюлетені голові незаконно створеної виборчої комісії для подальшого підрахунку.

Правоохоронці затримали чоловіка у звільненому від загарбників місті Херсон у порядку ст. 208, ст. 615 КПК України та повідомили про підозру. 

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. 

Нагадаємо, у жовтні 2022 року за аналогічні дії на території Бериславського району повідомлено про підозру чотирьом місцевим мешканкам. Наразі за клопотанням прокурора вони утримуються під вартою.

Прокуратура продовжує роботу з виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб причетних до проведення псевдореферендуму. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1246