Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

За колабораціонізм судитимуть так званого гауляйтера Голої Пристані та його заступницю

              

Прокурори Херсонської обласної прокуратури та Скадовської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року двоє мешканців Херсонщини вступили у злочинну змову з представниками країни-агресора. Чоловік добровільно погодився зайняти псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області». А жінка обійняла псевдопосаду «першого заступника голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області».
 
Обвинувачені активно виконують доручення військово-політичного керівництва РФ, спрямовані на утвердження влади країни-агресора на території області.
 
Наразі обвинувачені перебувають у розшуку.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 834