Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2023

Судитимуть каховчанку, яка очолила окупаційне управління освіти на Херсонщині та сприяла впровадженню у навчальних закладах стандартів освіти рф

             

Прокурори Херсонської обласної прокуратури та Каховської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Каховки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
Слідством установлено, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну обвинувачена підтримала окупаційний режим країни-агресора та почала співпрацювати з ворогом.
 
У квітні 2022 року вона добровільно погодилася на пропозицію представників окупаційної влади та зайняла посаду так званого «начальника відділу освіти, спорту, культури та молоді військово-цивільної адміністрації міста Каховка».
На псевдопосаді обвинувачена «призначала» на посади директорів шкіл, які погодились підпорядковуватись окупаційній адміністрації та проводила інвентаризацію матеріальних цінностей закладів середньої освіти. Також обвинувачена допомагала окупаційній владі впроваджувати на території області навчальний процес за стандартами освіти рф. 
  
Наразі обвинувачену оголошено у розшук.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1105