Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Забезпечила інтеграцію навчального закладу в освітню систему держави-агресора - у Херсоні повідомили про підозру псевдодиректорці школи

          

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору місцевій мешканці (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрювана під час окупації Херсонщини співпрацювала з окупантами. У липні 2022 року, заручившись підтримкою окупаційної влади, жінка очолила одну зі шкіл міста Херсона, яку було захоплено спільно з представниками збройних формувань рф.
 
На псевдопосаді вона виконувала організаційно–розпорядчі та адміністративно-господарські функції, забезпечувала інтеграцію навчального процесу відповідно до стандартів освіти рф на території Херсонської області.
 
Наразі вживаються заходи щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Херсонського РУП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 782