Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2023

Зайняли керівні посади в окупаційних адміністраціях на Херсонщині – підозрюються двоє громадян

                       

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом мешканцям Херсонщини у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані в умовах воєнного стану пішли на співпрацю ворогом.
 
Перший підозрюваний обійняв псевдопосаду «голови Верхньорогачицької ВЦА Херсонської області».
 
Для утвердження окупаційної влади він переконував односельчан у втраті здатності держави України здійснювати управління областю та закликав їх до покори та співпраці з країною-агресором.
 
Він формував структуру та штат незаконних органів влади Верхньорогачицької селищної територіальної громади, вживав заходів для підпорядкування окупаційній владі комунальних установ та місцевих приватних підприємців.
 
Інша підозрювана стала «Першим заступником голови ВЦА Бериславського адміністративного району». Жінка виконувала адміністративно- розпорядчі та господарські функції у незаконно створеному органі влади.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
     

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 435