Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2023

Судитимуть трьох колишніх працівників слідчого ізолятора Херсона за державну зраду

              

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох колишніх співробітників ДУ «Херсонський слідчий ізолятор» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, обвинувачені, порушуючи присягу працівника правоохоронного органу перейшли на бік ворога та погодились служити окупантам у незаконно створеному органі - так званому «Слідчому ізоляторі № 1». Двоє з них обійняли посади «молодшого інспектора відділу охорони», а третя стала так званою «оперативною працівницею».

Отримавши «нові посади» та одягнувши форми з позначками «Z» та іншою атрибутикою російської федерації, вони діяли в порушення міжнародних правових норм і стандартів поводження з ув’язненими. За що й отримували зарплатню у рублях.
 
Наразі усі вони перебувають під вартою, де очікуватимуть на вирок суду.

 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

 
За державну зраду колишнім пенітенціаріям загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 709