Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2023

Очолив так зване «міністерство сільського господарства та рибальства» - у колабораціонізмі підозрюється депутат Херсонської облради

                          

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Херсонської обласної ради від забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» у колабораційній діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний під час окупації Херсонщини пішов на угоду з ворогом. Він очолив так зване «міністерство сільського господарства та рибальства Херсонської області».
 
На псевдоопосаді чоловік організовував роботу незаконно створеного органу, видавав накази та розпорядчі документи, здійснював підбір персоналу, забезпечував «департаменти міністерства» приміщеннями і матеріальними ресурсами.
 
Також, беручи участь у засіданні так званого «уряду», підозрюваний популяризував військово-політичне керівництво рф та добровільно погодився очолити окупаційну «міжвідомчу комісію щодо контролю за здійсненням перевезень сільгосппродукції».
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 741