Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2023

Судитимуть ексочільницю відділення лікарні імені Тропіних у Херсоні за пособництво окупантам

                   

Прокурори Херсонської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої очільниці одного з відділень КНП «Херсонської міської клінічної лікарні імені Афанасія і Ольги Тропіних» за фактом пособництва країні-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачена під час тимчасової окупації Херсона співпрацювала з ворогом. На початку серпня 2022 року, знаючи, що лікарня захоплена представниками збройних формувань рф та знаходиться під контролем окупаційної влади, жінка погодилась її очолити.
 
Вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, а також нелегітимні накази окупаційного «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області» щодо введення бівалютної зони та інші розпорядження.
 
Окрім того, за її розпорядженням представникам окупаційної адміністрації держави-агресора було передано матеріальні цінності, які перебували на балансі лікарні, у тому числі автомобіль медзакладу.
 
Наразі обвинувачена перебуває у розшуку, їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою – безстроково.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Згідно санкції статті обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 878