Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2023

Колишня доцентка Херсонського державного аграрно-економічного університету, яка очолила захоплений окупантами виш, підозрюється у пособництві країні-агресору

                 

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишній доцентці  кафедри Херсонського державного аграрно-економічного університету заочно повідомлено про підозру за фактом пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, у липні 2022 року підозрювана погодилася на співпрацю з ворогом. Знаючи, що навчальний заклад захоплений російськими окупантами, вона зголосилася його очолити, обійнявши посаду так званого «ректора» університету.
 
Підозрювана організовувала освітній процес за стандартами рф, проводила набір персоналу та абітурієнтів, брала активну участь у проросійському заході «Волонтери zа росію» з нагоди дня народження лідера країни-агресора.
 
Також за її сприяння в приміщенні навчального закладу було розміщено виборчу дільницю для проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання території до рф, про що вона публічно заявляла  у російських ЗМІ.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 954