Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2023

Судитимуть росгвардійця, причетного до затримань та катування мешканців Херсонщини

                  

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно російського військового за фактом відання наказів про жорстоке поводження з цивільним населенням та вчинення інших порушень законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачений - командир 15-го окремого загону спецпризначення «Вятич» федераральної служби військ нацгвардії рф. Перебуваючи на території тимчасово окупованої Іванівської територіальної громади на Херсонщині він віддавав накази підлеглим щодо незаконного затримання і застосування насильства відносно цивільного населення. Мета - придушення опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схилення до співпраці громадян України.
 
За його вказівкою у травні 2022, представники армії рф застосовуючи силу незаконно затримали члена сім’ї голови селищної ради та помістили до захопленого приміщення відділу поліції. Впродовж декількох годин росгвардійці вибивали з чоловіка інформацію, після чого відпустили.
 
Аналогічні дії були вчиненні й щодо близького родича та голови старостівського округу. Аби схилити старосту до співпраці окупанти били його, психоголічно тиснули та катували електрострумом.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1021