Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

Заволоділи понад 13 млн грн, призначеними для ремонту доріг, - судитимуть екссекретаря селищної ради та місцеву підприємицю

          

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно екссекретаря селищної ради та місцевої підприємиці за фактом розтрати та заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей ( ч. 3, 5 ст. 191, ч. 2, 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачені діяли у складі організованої злочинної групи, організатором якої був колишній селищний голова та згодом - депутат міської ради. Крім того, до угруповання входив приватний підприємець та інженер з технічного нагляду.
 
Упродовж 2017 - 2020 років підозрювані вносили до офіційних документів недостовірні відомості. Обвинувачені здійснили розтрату та заволоділи грошовими коштами місцевого бюджету, виділеними на будівництво доріг у смт Антонівка, у сумі понад 13 млн грн.
 
Так, на екссекретаря ради організатором було покладено обов'язок за його відсутності приймати у підрядника роботи та підписувати відповідні документи не перевіряючи їх. Чоловік забезпечував переведення бюджетних коштів на рахунок підрядника.
 
У свою чергу, місцева підприємниця, неповною мірою виконавши роботу з ремонту та будівництва доріг, внесла неправдиві відомості до актів щодо обсягу проведеної роботи та передала їх організатору.
 
Надалі підозрювана знімала грошові кошти та передавала «відкат» ексголові.
 
Фігуранти організованої групи заволоділи та розтратили бюджетні кошти селищної ради у сумі понад 13 млн гривень, які виділялись для капітального ремонту дорожнього покриття 26 проїзних частин у смт Антонівка Херсонського району.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 512