Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Передавала представнику фсб рф інформацію про Сили оборони – медсестра з Херсона підозрюється у держзраді

                  

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру місцевій мешканці у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також їй обрано запобіжний захід - тримання під вартою. 

 
За даними слідства, підозрювана - медсестра однієї з місцевих лікарень. Після звільнення Херсона жінка продовжила підтримувати контакт з представниками держави-агресора. Через месенджер вона передавала своєму російському «знайомому» - представнику фсб рф дані українських захисників, які проходили лікування в медичній установі. Також  відомості  про дислокацію, озброєння та переміщення військової техніки підрозділів Збройних Сил України та інших сил оборони.

 
Вказану інформацію окупаційні війська використовували для нанесення ракетних та артилерійських ударів, а також коригування обстрілів.

 
У неї вилучено мобільний телефон з доказами про причетність до протиправної діяльності.

 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 514