Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Став заступником фейкового головного лікаря - судитимуть депутата селищної ради з Херсонщини за державну зраду

                

Прокурори Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата Білозерської селищної ради за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. ст. 111 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачений з початком збройної агресії рф перейшов на бік ворога та став так званим «заместителем главного врача по техническим вопросам» захопленої окупантами місцевої районної лікарні.
 
На псевдопосаді він проводив інвентаризацію майна для передачі її в розпорядження «новому» керівництву медзакладу. Також він забезпечував закупівлю товарно-матеріальних цінностей, організовував укладання угод між підприємцями, зареєстрованими за законодавством рф та фейковою адміністрацією лікарні. Закликав працівників лікарні до співпраці з окупантами.
 
Досудове розслідування здійснювалось ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 560