Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2023

Органи прокуратури Херсонщини продовжують забезпечувати права громадян щодо розгляду звернень – результати роботи у І півріччі 2023

                 

Незважаючи на виклики, зумовлені збройною агресією рф, органи прокуратури Херсонщини забезпечують прийом звернень громадян, їх об’єктивний, всебічний і своєчасний розгляд шляхом прийому звернень на електронні поштові адреси, телефони «гарячої лінії», а також поштою. 
 
 
У І півріччі 2023 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась кількість розглянутих і вирішених звернень та запитів громадян - 680 звернень проти 579 та 25 запитів на публічну інформацію проти 10.
 
За 308 заявами та повідомленнями про вчинені кримінальні правопорушення внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудові розслідування. 
 
За належністю направлено 484 звернення, які містили питання та вимоги, вирішення яких належить до компетенції інших органів. 
 
Повернуто заявникам або залишено без розгляду 62 звернення, які не відповідали вимогам ст.5 Закону України «Про звернення громадян». Із вирішених звернень 6 надійшло від народних депутатів України, звернення цієї категорії не задовольнялися. 
 
За категоріями найбільшу кількість звернень вирішено з питань досудового розслідування – 385 звернень, у тому числі від учасників кримінального провадження 144, з них задоволено 35. 
 
Питання додержання конституційних прав громадян на звернення, їх об’єктивний, всебічний і своєчасний розгляд в умовах воєнного стану перебувають під постійним контролем керівництва органів прокуратури області. 

Порушень строків розгляду звернень не допущено. Робота на вказаному напрямі триває.
 
Нагадуємо!

Звернутись до нас ви можете за актуальним номером телефону:
+38(068)018-90-33.
Адреса електронної пошти :
[email protected].

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 721