Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2023

У Херсоні викрито чоловіка, який торгував російською зброєю та боєприпасами

                     

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю смт Високопілля у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний на території Бериславського району  відшукував на покинутих бойових позиціях окупантів трофейну зброю, боєприпаси та вибухові пристрої, з метою їх подальшого збуту зацікавленим особам. 
 
У вересні 2023 року правоохоронці задокументували продаж фігурантом двох реактивних штурмових гранат російського виробництва. За це він отримав понад 40 тисяч гривень. 
 
В ході обшуку у гаражі зловмисника правоохоронці виявили корпуси гранат різних типів та запали до них, реактивні сигнальні та освітлювальні патрони, майже 1000 набоїв різного калібру. 
 
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають, перевіряється його причетність до вчинення інших аналогічних злочинів.
 
Досудове розслідування - ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 472