Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2023

На лаві підсудних опинився мешканець Бериславського району за крадіжку, незаконне поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами

             

Прокурори Бериславської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану, а також придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 263, КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачений у червні 2023 року проник до будинку односельця звідки викрав його майно – вироби з металу.
 
Також у серпні цього року він намагався продати гранатомет, автомат АК-74 та набої до нього іншому чоловіку за 45 тисяч гривень, проте був викритий правоохоронцями.
 
У ході обшуку за місцем мешкання обвинуваченого виявлено та вилучено: 60 пострілів «ВОГ-17 М», 5 гранат «РГД-5», 1080 набоїв калібром 5, 45 мм. 
 
Наразі чоловік утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
 
За вчинення вказаних злочинів фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 457