Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2023

За співпрацю з ворогом в галузі медицини судитимуть трьох жителів Херсона

            

Херсонською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох місцевих мешканців за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що у червні 2022 року одна з обвинувачених, 47-річна жителька Херсона, пішла на співпрацю з росіянами та стала «головним бухгалтером Департаменту охорони здоров’я окупаційної адміністрації Херсонської області». У її обов’язки входило фінансове забезпечення захоплених окупантами медичних закладів Херсона та їх господарчої діяльності, видача заробітної плати працівникам незаконно створених установ.
 
Ще одна 39-річна жінка почала співпрацювати із ворогом у червні 2022 року та стала «начальницею загального відділу» цього ж окупаційного органу. Її задачі стосувалися ведення діловодства, контролю за виконанням доручень керівництва та облік кореспонденції.
 
У липні 2022 року погодився працювати з окупантами і 43-річний житель Херсона. Він став «начальником управління організації медичної допомоги, медицини катастроф, освіти та науки окупаційної адміністрації». А згодом обійняв посаду так званого «заступника» фейкового міністра охорони здоров’я Херсонщини. У його задачі входила організація адміністративно-господарчої та розпорядчої діяльності «Департаменту».
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювало УСБ України в області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 543