Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2023

Організовувала оформлення паспортів громадянина рф на Херсонщині – судитимуть ексспівробітницю міграційної служби

               

Прокурори Херсонської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої співробітниці міграційної служби за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

Слідством установлено, що у липні 2022 року під час окупації м. Херсона російськими військовими обвинувачена з власної ініціативи перейшла на бік ворога. Вона працевлаштувалася у незаконно створений орган - «Управление по вопросам миграции ГУ МВД Херсонской области».

ЇЇ було призначено на посаду так званого «и.о. специалиста отдела паспортно-визовой службы управления общественной безопасности Управления», а згодом вона стала «главным специалистом – экспертом Главного управления МВД Херсонской области».

На неї покладалися обов’язки щодо видачі адресних довідок, переклад паспортів громадян України та інших документів українського зразка російською мовою для подальшого отримання паспорта рф. Також виконувала процедуру ідентифікації осіб, що втратили паспортні документи, для видачі тимчасових документів. Організовувала прийняття присяги громадянина російської федерації.

Наразі жінка утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду. 

Досудове розслідування здійснюється ВП № 2 ХРУП ГУНП в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 709