Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2023

«Вибори» на окупованій території Херсонщини - повідомлено про підозру одній з «кандидаток в депутати»

                       

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури мешканці Херсона заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораціонізмі (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрювана у березні-вересні 2022 року брала участь у передвиборчих турах по окупованих м. Нова Каховка, Голопристанському, Генічеському районах Херсонської області, згодом – в організації проведення незаконних виборів. Публічно закликала місцеве населення до підтримки порядків та законів рф, популяризувала владу країни-агресорки. Здійснювала психологічний тиск та намагалася примусити місцеве населення взяти участь у фейковому волевиявленні. 
 
За підтримку своєї кандидатури в депутати вона обіцяла видачу гуманітарної допомоги та вирішення житлово-побутових проблем людей. А також зобов’язувала громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території, отримувати паспорт громадянина рф.
 
Наразі підозрювана переховується від правосуддя на окупованій території, де продовжує сприяти встановленню окупаційної влади. 
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП у Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 684