Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2023

Судитимуть жительку Генічеська, яка очолювала окупаційний орган влади

  

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур направлено до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачена у червні 2022 року добровільно пішла на співпрацю з ворогом та очолила створене окупантами «Рівненське територіальне управління Генічеської військово-цивільної адміністрації».

На псевдопосаді вона виконувала адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції. Вела облік комунального майна, забезпечувала функціонування комунальних установ та закладів за російським законодавством, керувала демонтажем з будівель табличок українською мовою тощо.
Крім того, організувала зустрічі з працівниками місцевих закладів освіти, де закликала їх переходити на роботу за російським законодавством.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ УСБУ в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 490